Wednesday, January 27, 2010

26 jan tarikh penting part 2

salam 1 malaysia...

wahahaha akhirnya 26 jan telah berlalu..dah hatiku berbunga riang....
bahagia gler....:))
ak nk menulis tp mls gler..t la ak menulis pnjg2 k
uitm perak sekrg tgh bz ngan pilihan raya..bt colan2 MPP 2 GOOD LUCK K...

t ak post lg ek

my dil goes mmmmm...

Tuesday, January 19, 2010

26 jan 2010 tarikh penting!!!!

Nak menulis tapi malas + xda msa...sabtu lepas g telok batik pas2 overnight kat ipoh penat gler tapi best..nk tgk gmbr leh tgk kat facebook ak. tapi t ada beberapa gmbr yg ak akan ltk kat blog nie gmbr2 yg xda dlm fb 2..tapi nnt la nk upload gmbr mkn masa huhuhuhu (alasan mls sebenarnye)

minggu nie kelas mcm biasa tapi ak still xleh trima ak kene blaja account benci-menci btol la.....kelas network ngan database pun ak blur2 lg..xminat gler jenuh la ak ayat buku2 2 tp still hati ak xleh trima huhuhuhu.(awal lagi kot)
25 nie da start quiz network adoi pening padahal ak bkn paham pun tup2 nk kne jwb quiz..adoi..T_T

minggu nie gak kne saman ngan pak guard sbb parking moto kat fakulti cirit betol la.pak guard nie mmg dengki dgn ktaorg kot..org lain letak xkne apa pun time ak letak kne saman lak hisshh...

KJ lak bt ak geram jew...xmao cite pasal dia nnt la ak cite...

xsignment da b'lambak mcm biasa lepak dulu awal lg huhuhuhu..

YG PLG PENTING 26 JAN NIE EK...HUHUHUHUHUHU TUNGGU!!!!!!
yg penting tarikh nie akan bt MY DIL GOES MMMMMMMM...:)

Sunday, January 10, 2010

SEPERTI YG DIJANJIKAN....

Busy..busy..busy….(busy la sgt) wahahaha…seperti yg dijanjikn ak nk cite mane n apa ak buat seminggu nie…mcm mane ak mengISI dan menGOSONGkn kantung duit ak ..huhuhu so let’s start…

2 JAN 10
Mlm sabtu ak blk sri iskandar sbb esok dah nk daftar..so “paksa rela” ak blk rmh sewa ak. dah jumpe kwn2 smbg2..gossip2..cukup caci maki semua..ak msk blk kms brg pas2 tido esok nk g daftar…penat buat benda yg sama hampir 5 thn di Universiti yg sama (maklum la batch ktaorg kn “TIKUS MAKMAL”) T_T

3 JAN 10
Dlm perancangan nk g daftar kui 10pg alih2 kui 10 pun xkuar lg..huhu..so merempit la kami berempat ke UiTM Sri Iskandar tercinta kami :P ALANGKAH TERKEJUT NYE KAMI JALAN BELAKANG SUDAH DI BUBUH TAR..ini bermakna sng la xtvt kmi utk merempit kalo terlewat ke kelas (ini sering terjadi) . Pas daftar mcm biasa kami berempit2 ke taman maju nk mencuba KFC yg bru dibuka.. huhu..rika ngan hada lak ckp duit loan da msk so apa lg..dgn iman yg rapuh berserta niat yg kuat utk menGOSONGkn kantung duit kami pun berempit2 ke kedai accessories… mcm biasa ak rambang mata melihat benda2 yg langsung tidak member faedah kepada ak dikala ini kalo ak membeli nyer.. seperti biasa gak ak “TERBELI” sooo..xleh nk ck apa2 huhuhu..

Xtvt kami tidak terhenti di situ sahaja ..kami berempit2 pula mencari kedai mkn utk mengisi perut yg sudah bergendang sakan. Disebabkn hari ahad dan rmi parents yg menghntr ank2 mereka yg bijak mendaftar maka kedai mkn yg xpernah penuh pun turut penuh..akhirnya kami mkn kat kedai mana ntah ak msk jew..huhuhu..

Setelah berlahak berirama(kenyang sgt)dan setelah puas mengusha salon disebelah kedai makan tadi kami membuat keputusan utk menyumbang brg sehelai dua duit kertas kepada tauke salon 2..ktaorg msk then bt facial treatment …ak xpernah bt, tiqy pernah sekali, rika dan hada lak da biasa bt so..ak buat keputusan nk try..well ok la best gak dia urut muka ak…disebabkn 1st time buat rika member nasihat “time stim nnt ko bernafas ikut mulut sbb xleh bernafas” ak da kecut perut..ak yg last bt..bla ak msk bilik 2 ak rasa mcm wah best nyer…tp bla tingat kata2 rika 2 ak jd tkt huhuhu

Perbualan ak dgn tkg urut 2
Tkg urut: pernah bt sblom nie?
Ak: x pernah
Tkg urut: ok relax jew
Ak: mmmmmmmmmmmmmmmmmm……(kat dlm pala otak ak “bernafas ikut mulut”)

Tkg urut 2 cbe nk beramah mesra ak lak malas huhu ..so lyn je la

Tkg urut: asal mana?
Ak: malim nawar
Tkt urut: degree ke?
Ak: a’ah
Tkg urut: umo bape?
Ak: thn nie 22
Tkg urut: laaaaaaaaaaaaaaaaa….asal kecik jew org nyer
Ak: ntah….(dlm hati ak – weh mangkuk kalo ak kecik pun ada ak usik kantung duit ko ke?? Ada bagi kesan kat salon ko ke?? Xda kn diam la!! sblom ko yg akan bernafas gune mulut pasni)
Tkg urut: k..sy nk sedut nie kalo sakit ckp
Ak: HAH?? SAKIT?? (alamak nie yg ak lemah nie, ak pantang betul dgn perkataan “SAKIT” n “TAJAM” so ak menahan jelah)

Setelah selesai ak agak berpuas ati dgn treatment 2 t ada pulus lebih ak nk dtg lg la huhuhu…









4 JAN 10
ISNIN!!! Alamak ak da xske blk ari isnin..kne g kelas..so ak pun sekali lg secara “paksa rela” g la capai tuala nk mandi..g check jadual kelas dan mcm biasa da 5 thn pagi isnin pertama mmg akan kelam kabut..so check2 jadual kelas account kul 10pg..sekrg bru 8 lbh so apa lg lepak UPTOWN la mkn…pas2 kami berempat berjalan basa basi jew ke account..msk kls ktaorg 4 org jew then dtg lak kat so 5 org..nk blah xleh (kta kne ikut peraturan, tunggu 15 minit..bru blah) so xda lecturer kami berjalan pantas ke anggerik menuju ke parking nk blk secepat mungkin…tibe2 my kingly plan dtg.. “weh jom g ipoh nk” disahut oleh yg lain “jom. Kita sewa kete”

Maka tergedik2 la kami ke tmpt sewa kete. Mule2 yo bg kancil tp bru otw smpi petronas tmn maju lampu depan tercabut (sek baek ada mak cik tegur) ktaorg dgn mulut yg xda insuran menyumpah seranah tauke 2..dah la ktaorg da isi minyak rm20… setelah pakar diantara kami mengadu manja..kami dpt kete viva harga kancil..syabas!!! tapi duit minyak xdpt blk hampeh!!

Setelah puas memecut akhirnya sampai juga ke IPOH PARADE …ak cdg nyer nk bli jeans pas2 beg, baju n kasut dan benda wajib ak bila ke ipoh parade singgah NOVEL HUT. Tp kita hanya merancang tuhan yg menentukn ak msk NOVEL HUT tanpa membeli 1 buku pun..ak pun rasa janggal sbb xpernah ak msk dan xkuar dgn berplastik2 buku..nie semua sbb ak terkejut dgn harga 2 jeans yg ak bli td..huhuhu..

Pas2 kami tergedik2 lagi menuju ke JUSCO..perjalanan yg bape minit jew menjadi sejam..ktaorg sesat + jam org blk keje..huhuhu..akhirnya smpi gak..ak dan tiqy memborong sakan baju2 di situ..ak terkedu dikuanter apabila terpaksa menarik berhelai2 duit dari kantung duit ak yg da makin ringan…T_T







5 JAN 10
Sepatut nyer ada 2 kelas, kelas “computer network” n “admin office mgt III”(AOM)..tp lecturer AOM xda seminggu ktaorg blk …wiiiii

6 JAN 10
Kelas BEL sem nie agak seronok huhu..pas2 kls cmptr networks tp disebabkn ada perjumpaan kat DSI untuk penyerahan buku akaun “AMANAH SAHAM 1 MALAYSIA” kelas xda.. disebabkn ak dan tiqy xhntr borg ASNB sem lepas kami ke kaunter 4 dan isi borg baru..padan muka sapa yg hntr sem lepas sbb kne beratur dan tunggu berejam ktaorg xsmpi 10 minit da dpt wahahaha…sementara menunggu rika dan hada ak dan tiqy (a.k.a bonda) sempat membuat drama pentas + lawak free (ada gak siswa bju merah yg ternganga tgk ktaorg nyer lwk bodo) hahaha…

Ptg 2 kelas “cmptr networks ” (sepatutnyer kelas database system) adoi mak walaupun lecturer nyer best tp ak xminat subjek nie ak lost..huhu.. 1 jam pertama ak fully concentrate lg..30 minit pas2 half jew..minit2 terakhir kelas lak ak da mcm org mabuk xleh buka mata..elok jew lecturer ckp “ok kta smbg next class” mata ak terus segar bugar. Yg xbest nyer hujan la plak xleh nk blk..tunggu hujan reda kami terus berempit2 ke taman maju utk menyerang pasar malam..puas meround pasar malam kami berempit2 ke D’MAWIE nk mkn bihun tom yam dia sedap tao..huhu

Nie part yg xbest…smpi rmh nk buka pintu bilik..bru ak tersedar alamak!!! Kunci bilik ak gantung kat kad matrik n kad matrik ak sangkut kat pintu almari ini bermakna ak tertinggal kunci dlm blk dan blk 2 berkunci…adoi mcm mane leh lupe nie…mgs2 menunjukkan keSKILLan dan keTERERan tapi ternyata kami dilahirkn sebagai seorg executive bkn sebgi seorg PECAH RUMAH..maka kami gagal… hada mendapat 1 akal utk memanggil rkn siswa kami yg baik hati utk membantu…dorg kta nk dtg ..tp rumah ktaorg selerak nk mampus..dgn sepantas kilat ak mengemas rumah kami ibarat mak mentua nk dtg check…huhuhuhu.. maka dtg la yunus dan ah chong..wpon dorg xda muke pecah rumah tapi dorg sgt pndi huhuhu..itulah HERO KAMI..thnx guys….

7 JAN 10
Ari nie xda kelas..huhuhuhuhu soooo…tido..tido…tido..on9..on9..wahaha

8 JAN 10
Pagi 2 kelas “database system” 1 lagi subjek yg ak xminat..abis kelas ak ajak tiqy blk rumah ak ..dia nk ikut then ak ajak rika dan hada dorg pun nk ikut..so bergedik2 la kami ke sana. Ktaorg gerak kui 3 ptg..smpi rumah ak lepak jap then g rumah mak mentua kakak ak nk jumpe ayie (arechu rindu gler kamu) pas2 kami bergedik2 ke TESCO KAMPAR ..tgk2 brg..cuci mata pas2 bli brg skit then bergerak ke KFC setelah puas bergambar dan berhuha2 ktaorg nk blk da..tp hada nk g toilet lak..so ak ngan tiqy tunggu luar..lm gler tunggu dorg pas2 rika n hada tersengih2 dtg kat ktaorg seraya berkata “jom karaoke?” ak ngan tiqy ikut jew bkn ktaorg yg nk nyanyi..huhuhu..

Mula2 hada n rika amik 10 lagu jew..pas puas melalak dorg tmbh lagu lg..agak nyer blom puas melalak dorg tmbh lagu lagi..antara lagu yg dorg da sumbangkn adalah.
- Xmungkin kerana sayang
- Xda logika
- Irreplaceable
- M’hitung hari
- Crazy
- Selalu mengalah
- Cari jodoh
- Can’t fight the moonlight
- Secangkir madu merah
- Cubit2tan senggol2an

Puas mebuat konsert syok sendiri kami merempit2 blk….












9 JAN 10
Ak bw dorg g pasar sabtu..kami sakan memborong baju..pas2 gerak ke Kampar…mkn ais kcg..ronda2 beli brg secara xsengaja lagi :P Petang 2 nk blk tp hujan plak so lepak rumah ak lagi…..

10 JAN 10
Kami berempit2 dari malim nawar ke sri iskandar…pas2 letak brg2 terus bergerak2 ke kedai accessories..kali nie ak pergi dgn niat nk beli beg…tp ak TERBELI 2 sekali huhuhuhu..boros2…mula nyer ak nk bli 1 jew bt pergi kelas tp bla ak terpandang 1 beg nie ak tersuke tp ak still bt bodo kat beg 2 tp bla ada bdk lain amik ak da cm susa ati ak nk gak beg 2..tp mslhnyer beg 2 ada 1 jew…pas2 ak terus ckp kalo bdk 2 letak ak sambar beg 2…tgk2 budak 2 letak mmg ak g sambar dulu la..huhu dpt gak beg 2..nk byr 2 mcm biasa rasa dia xsesedap ms nk pilih beg2 td..KACHING!! KACHING!! Kuar lg berkeping duit huhuhu T_T ..makan maggi la ak akhir2 sem nie nnt 2 pun kalo maggi da murah (asal maggi bapak mahal sekrg????)







Pas2 blk ingat nk g LE HAIR SALON nk cuci rmbt tp penuh lak so blk rmh jew…

K la t ak tulis lagi..sehingga ketemu lagi…

Thursday, January 7, 2010

AYUH KEMBALI KE KULIAH....




Wah rindu nk mencoret2 kt blog nie....tp bz gler sekrg bru naik sem..bnyk benda nk diuruskn termasuk la shooping hahaha (ptptn da kuar)

InsyaALLAH...ada ms t ak citer per yg jd kat ak seminggu nie best gler..mcm2 jd huhuhu...t ak upload gmbr huha huha geng ak wokey....

Esok ada 1 class jew 2 pun ak mcm malas gler nk pergi huhu..(da biasa cuti)
so esok ak paksa rela jelah g kelas 2 huhu..

n kemungkinan besar ak blk malim nawar esok..ntah la kalo xda program ak nk blah blk rumah....kalo x stay kat umah sewa mengular jelah..huhuhu

tp hati ini m'lonjak2 nk blk sbb ak da rindu kat umaira ngan paan ak huhuhu..tunggu arechu blk tao...

ok sekian...

sehingga ketemu lagi...

Friday, January 1, 2010

AKAN TIBA

video


lagu nie xda la bru mane n xda la lama mane..tp ak bru jew dpt tgk video clip nie...
kengkawan ku..pernah x ak ckp yg alif satar nie cute??
xpernahkn..nie ak nk kasi tao..ALIF SATAR cute gler..ske nyer lagu nie..huhuhu

ak ske time dia nyanyi..
"lihat kamu,
tak ku sedari,
waktu dah mulai tinggalkan ku,
kau kau kau,
buatku lupa mengapa ku disini,
pada mulanya"

terserlah keCUTEtan dia hahaha:P